Hive History

Wat standaard info over onze Warhammer-club.

Moderator: Bobske

Hive History

Berichtdoor Squiggoth » 19 apr 2007 14:17

Gezien het feit dat de club in z'n huidige vorm alweer zo'n 5 jaar bestaat (yay! Lustrum! Schwarzwalder Kirschtorte uit de clubkas!) probeer ik effe een tijdlijn op te stellen .......... geen idee of alles klopt, dus geef gerust op- of aanmerkingen als er iets niet klopt en dan pas ik ze in deze post wel weer aan. Schroom ook niet om zelf verhalen aan te dragen. :)


* November (?) 2001
Enkele Nijmeegse prudsers zoals Leander en Harald willen meedoen aan de Battle of the Clubs .... alleen clubs mogen meedoen aan dat toernooi en dus wordt de naam Hive Novio verzonnen en zijn Leander en Harald opeens een club.

* December 2001
Het wordt bekend dat GW Nijmegen gaat sluiten en de "harde kern" van de spelers aldaar (hey, daar heb je Harald en Leander weer :P) gaat nadenken over een vervangende speelruimte. De Klokkentoren op de Goffert wordt "ontdekt".

* Februari 2002
Leander en Dave starten de Yahoo-group "Hive-Novio" op, en dat wordt de thuisbasis voor een hoop van de lokale spelers.

* Maart 2002
Eerste bijeenkomst van "spellenclub Hive Novio" in De Klokkentoren ..... in een piepklein kamertje.
We kunnen niet naar binnen vóór 19.00u, en moeten uiterlijk 23.00u weer op straat staan, maar ze hebber er wél een intern cafeetje met Palm-bier en bapoa-broodjes.

* Eind maart 2002
Ik ontwerp op school ons clublogo als zelfstudie Photoshop en de clubshirts-met-Goblin worden gedrukt, yay! :P

* Maart-Juni 2002
De Hive krijgt een grotere (opslag)ruimte toegewezen op De Klokkentoren en het aantal spelers groeit gestaag. Na 23.00u wordt er geregeld nog tot diep in de nacht doorgespeeld/geouwehoerd op het pleintje voor De Klokkentoren, maar desondanks zijn de mensen bij De Klok erg blij met ons want we zijn de eerste groep jongeren die geen overlast veroorzaakt. :D
Op de Yahoo Group zijn Dave en Tim W. druk bezig om zoveel mogelijk briljante polls aan te maken, zoals "Vind je dat Leander vrolijker moet kijken tijdens een BloodBowl wedstrijd", "wie op de club lijkt het meest op een chinees en moet de bonsaiboompjes onderhouden", "wie kan het slechts tegen z'n verlies" en "is het mogelijk om met je tong het puntje van je neus aan te raken?"

* Mei 2002
Stefan en Roel spreken af om een potje BloodBowl te spelen, maar Roel zegt op het laatste moment af en Stefan daagt mij uit om z'n plaats in te nemen ....... een paar weken later is de hele club fanatiek aan het BloodBowlen. :P

* Juni 2002
Zomervakantie betekent dat De Klokkentoren een paar maanden sluit, en Moenen & Mariken biedt als alternatief op donderdagavond speelruimte aan in de kelder. Dat was voordat de kelder verbouwd werd en het leek toen nog op een kruising tussen een abbatoir en een openbare doucheruimte .... erg gezellig. B)

* Augustus 2002
Het eerste Warhammer Endurance Weekend, een gezamenlijk Bier-BBQ-en-Warhammer-kamp georganiseerd door Hive Novio en de Tilburg Fantasy Gamers en gehouden in Tilburg (of Oisterwijk?).
Frank wordt op zondagochtend wakker in de stromende regen, met een stoel boven z'n hoofd. :D

* Oktober 2002
Martijn zegt dat de nieuwe Beastmen hip eruit gaan en dat ie een Beastmen legertje wilt, en Rogier zegt dat ie z'n schoen op eet als Martijn ooit een leger af krijgt. Martijn gaat Chaos spelen. :P

* Februari (Januari?) 2003
Stefan en ik schrijven ons in bij de N.A.F. (de BloodBowl wereldranglijst) en doen mee aan het Nationaal Kampioenschap BB in Amsterdam ..... tijdens de laatste wedstrijd van het toernooi vechten we op de laagste tafel om de titel "Worst Dutch Player 2003", en die wedstrijd verlies ik. :p
Helaas gaat de prijs voor Worst Dutch Player aan m'n neus voorbij omdat m'n Philips-Orcs ook al de Best Painted Team Award heb gewonnen. Darn. :wallhack:

* Augustus 2003
Het tweede WEW, dit maal in Baarle-Nassau. Muchkin spelen tot diep in de nacht is hip.
Stefan daagt Roel uit voor een potje BloodBowl, en Roel accepteert de uitdaging, maar alléén als de wedstrijd om 4.00u 's nachts begint ..... Stefan zet z'n wekker en Roel speelt z'n meest slaperige wedstrijd BloodBowl ooit.
Tim snurkte die nacht als een gek, en een stel koters organiseerde op zondagochtend (veel te vroeg) een kussengevecht ..... David had Sander's 40K-rulebook geleend om nog effe in bed te lezen en 's ochtends werd ie wakker met een ondergekwijld rulebook dat ie als kussen had gebruikt. :D
Één of andere Nurgle-speler weet de derde plaats te behalen op het WHFB-toernooi (waar de Hive sowieso heerschte). Ik heb op dat weekend ook twee pakken koffie in m'n eentje opgemaakt. :p

* Januari 2006
Hivenovio.nl werd gelanceerd. Na 2 maanden tijd crashte het forum waardoor zo ongeveer alles (wat op het forum stond) verloren ging. Gelukkig is alles weer op gang gekomen en er werd weer actief gepost.

* Augustus 2006
Martijn heeft 2,000 punten Chaos af en Rogier moet z'n schoen opeten.

* Eind 2006 / begin 2007
Hivenovio.nl werd zo ongeveer dood verklaart en een gemiddelde van 0,3 posts per dag werd behaald. Ook uit deze dip zijn we weer gekomen en bijna iedereen is weer druk aan het posten. (Soms .... vandaag heb ik maar liefst 6 nieuwe berichten gezien :P)

* November 2009
Het forum heeft inmiddels na wat beveiligings-gestuntel een update gehad. Ook is het aantal clubleden behoorlijk opgelopen en we zitten momenteel op zo'n 30+ leden waarvan er een groot aantal geregeld de vaste clubavond op donderdagavond bezoeken. Het forum wordt ook weer goed gebruikt. Op naar het eerste lustrum? :whistle:
Laatst bijgewerkt door Squiggoth op 29 apr 2007 10:31, in het totaal 4 keer bewerkt
Squiggoth
 

Re: Hive History

Berichtdoor Bobske » 31 dec 2020 11:30

2010 t/m 2019

Vele jaren zijn gepasseerd en er is veel gebeurd.

Hive Novio heeft zijn eerste lustrum gehad en is volwassen geworden. Het tweede lustrum is ook al voorbij, en het derde etc.
Spellen zijn gekomen en gegaan evenals clubleden maar we blijven gezellig spelen elke donderdagavond in de kelder van Moenen & Mariken met regelmatig nieuwe mensen en een vaste kern. Sommige van die kern hebben ondertussen kinderen gekregen maar keren altijd weer terug na de eerste drukte van zo'n real life mini :yes:

Cluboernooien zijn een vaste prik geworden. Elk jaar wel een paar op zondag. We hebben zelfs een heel aantal jaren een eigen landelijke toernooi: Daemons & Damsels georganiseerd.

De dood van de Warhammer Fantasy Battle wereld was een grote slag voor velen. (en nog) :snif: maar ondertussen heeft Age of Sigmar ook zijn plekje verovert. Spellen komen en gaan, er moet altijd iemand zijn die het aanzwengelt.

Zoals Bloodbowl in 2002 hebben we een o.a. X-wing , Flames of Battle, Dreadball periode etc gehad. Ook periodes met spelen voor meerdere personen zoals Star Wars: Imperial Assault, HeroQuest en Blackstone Fortress waren er.
En kleine games met een paar die hard fans zoals bv. Wild West Exodus, Frostgrave etc.

Een clubbbq is ook een jaarlijkse gelegenheid.
De clubkast en tafels zijn inmiddels ook volwassen met speelplaten, speelmatten voor er op en mooi terrein.


*2020
Het jaar van COVID-19. Dus geen of weinig club. Gelukkig zijn er andere middelen om contact te houden. Keep the Hive Alive!
Een Whatsapp groep, een Discord kanaal, we hobbyen gewoon door.
Helaas betkent dit wel een mega dip op het forum zoals eind 2006 begin 2007. Maar ook dit zal voorbijgaan.


2021
Corona voorbij? en dan is de club 20 in November, gaat hij zijn 21e levensjaar in, tijd om het te vieren met dat éné biertje? :P of clubbbq ?
TROLL schreef:
bob, gij zijt vervloekt!

#hobbybutterfly :panic:
Legers die ik speel: Warhammer 40,000: Tyranids & Primaris Space Marines, Shadow War Armageddon: Tyranids
Avatar gebruiker
Bobske
BOFH
 
Berichten: 3297
Geregistreerd op: 12 maart 2006 15:09
Woonplaats: Nijmegen, Holland


Keer terug naar Nieuw hier? Lees dit even.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron